דניס בטופי מרטיני

דניס בטופי מרטיני

המנה הוגשה כחלק מארוחת בישול עם אלכוהול

מצרכים:

לסלרי תפוח עץ ואננס פריכים:

  • 200 גרם סלרי אמריקאי חתוך לקוביות של 1/2 סנטימטר.
  • 200 גרם תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות של 1/2 סנטימטר.
  • 200 גרם אננס קלוף וחתוך לקוביות של 1/2 סנטימטר.
  • 50 גרם חמאה.
  • 50 מ"ל מרטיני יבש.
  • מלח.
  • 1 פלפל לבן.

לטופי המרטיני:

  • 50 גרם סוכר לבן.
  • 2 150 מ"ל מרטיני יבש.
  • מלח ופלפל.
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה.

לדניס:

  • 6 פילטים של דניס או כל דג ים אחר.
  • 25 גרם חמאה.
  • 25 מ"ל שמן זית.
  • מלח ים אטלנטי.
  • פלפל לבן.

אופן ההכנה:

לסלרי תפוח עץ ואננס פריכים:

ממיסים במחבת בחצי מכמות החמאה את הסלרי, תפוח העץ והאננס. מאדים על אש גבוהה למשך 2 דקות. מוסיפים את המרטיני, מלח, פלפל לבן ואת יתר החמאה. מערבבים

לטופי המרטיני:

ממיסים את הסוכר במחבת עד לקבלת קרמל עדין. מוסיפים את המרטיני ומצמצמים את הרוטב לחצי. מוסיפים את השמנת המתוקה ושוב מצמצמים לחצי עד לקבלת מרקם חלק וזהוב.

הכנת הדניס:

שמים את השמן והחמאה במחבת. מפלפלים וממליחים את הפילטים של הדג. מטגנים את הדגים כ-3 דקות על כל צד. מספיגים על נייר סופג.

אופן ההגשה:

מניחים את הפילט של הדג במרכז הצלחת. מפזרים מסביב מתערובת הסלרי, תפוח והאננס. יוצקים כ-2 כפות מן הרוטב על הדג ומגישים.

כל הזכויות שמורות