המרקיז דה מסקרפונה

המרקיז דה מסקרפונה

המנה הוגשה כחלק מארוחת השנה הרביעית

מצרכים:

סברינה:

  • 8 ביצים.
  • 300 גרם חמאה בקוביות .
  • גרידת מלימון אחד.
  • כוס חלב.
  • 50 גרם שמרים.
  • 700 גרם קמח לבן.

סירופ:

  • 1 ק"ג סוכר.
  • 2 ליטר מים.
  • 4 כפות מיץ לימון.
  • 4 כוסות רום.
  • חופן חוטי זעפרן.

מסקרפונה:

  • 500 גרם מסקרפונה.
  • 50 גרם אבקת סוכר.
  • 2 כפיות תמצית וניל.

רוטב תאנים:

  • 1 ליטר יין אדום.
  • 200 גרם סוכר.
  • מקל וניל.
  • 24 תאנים סגולות.

הכנה:

הכנת הסברינה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מתסיסים את השמרים עם החלב ומוסיפים את הקמח לתערובת אחידה. מתפיחים כשעה. משמנים תבניות אישיות (כמו של קרם בורלה) ומעבירים לתוכן את הבצק ומתפיחים לעוד חצי שעה.

אופים כ-20 דקות ומצננים היטב.

מבשלים את הסברינות ברוטב כחצי דקה. מצננים.

הכנת הסירופ:

מרתיחים את כל החומרים ביחד בסיר.

הכנת קרם המסקרפונה:

מערבבים את כל החומרים.

רוטב התאנים:

מבשלים את כל החומרים בסיר. שהתאנים מתרככות מוציאים אותן מהסיר לקערה נפרדת. ממשיכים לצמצם את הרוטב עד סמיכות.מצננים היטב.

הגשה:

במרכז הצלחת שמים את הסבריה ומסביבה את רוטב התאנים. על הסברינה שמים כמה כפות של קרם מסקרפונה וכמה כפות של קרם מסקרפונה. מלמעלה מוסיפים שתי תאנים.

כל הזכויות שמורות