המבורגרצ'יק עם לב חמאה

המבורגרצ'יק עם לב חמאה

המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון

מצרכים:

  • 1 ק"ג בשר אנטרקוט טחון.
  • מלח פלפל שחור טחון.
  • 2 בצלים גדולים.
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.
  • 2 שיני שום קצוצות דק מאד.
  • כפית טימין קצוץ.

אופן ההכנה:

מערבבים את החמאה הרכה עם מלח, פלפל, השום הקצוץ והטימין. מניחים לתערובת להתקרש במקרר.

מתבלים את הבשר הטחון עם מלח ופלפל ויוצרים המבורגרים קטנים ושמנמנים (50 גרם ליחידה) בלב כל המבורגר מטמינים מעט חמאה מתובלת וסוגרים היטב (לא לדחוס הבשר אלה לשמור אוורירי).

פורסים את הבצל לטבעות דקות וצולים על מחבת גריל או טפלון עם מעט מאד שמן. מתבלים הטבעות במעט מלח ופלפל. צולים את כדורי ההמבורגר במחבת גריל (או במחבת כבדה מאד). משמנים קלות מאד רק שלא ייבק. החמאה בתוך ההמבורגר תימס ותשמן את המחבת. צולים משני הצדדים לדרגת מדיום.

מפזרים טבעות בצל מעל ומגישים מיד.

כל הזכויות שמורות