לכל מי שחושב שהמטבח של המדינות הדוברות גרמנית מסתכם בנקניקיות וכרוב כבוש מצפה הפתעה. מדובר במטבח מאוד עשיר עם הרבה סגנונות בישול שונים.

עגבניות עם בצל

ארוחת מטבחים של ארצות דוברות גרמנית

שף גיא מיכרובסקי

תמונות מן הארוחה

הרעיון שעומד מאחורי הארוחה

המטבח הגרמני הוא שם קיבוצי למספר מטבחים אזוריים הנפוצים באזורים שונים בגרמניה, שלהם כמה מאפיינים משותפים. לכל אזור בגרמניה המאכלים האופייניים לו, הנובעים מתנאים גאוגרפיים (כגון קרבה לים או להרים, או תנאי אקלים) והיסטוריים-חברתיים.

המדינות השונות הגובלות בגרמניה נחשפו להשפעות מטבח זה וניתן לראות השפעות אלו על המנות השונות של המטבחים בארצות אלו. בארוחה זו אנסה להביא טעימה ממנות אלו.

תפריט הארוחה

היינות והבירה שהוגשו בארוחה

  • בירה Franziskaner.
  • Wiengut Mert - Rizling 2002
  • Beeren A Uslese
  • Burgerspital - Silvaner 2008

כל הזכויות שמורות