גופרה בלגית גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

גופרה בלגית גלידת תפוחים קרמל, קריספי בייקון, קראנץ בוטנים

המנה הוגשה כחלק מארוחת רגע לפני הקיץ

מצרכים:

לוופל הבלגי:

  • 4 ביצים מופרדות.
  • 2 כוסות ריוויון.
  • 1/2 כוס חמאה מומסת.
  • 1/2 כוס סוכר.
  • כפית תמצית וניל.
  • 2 כוסות קמח.
  • שקית אבקת אפיה.
  • כפית סודה לשתיה.
  • שקורט מלח.

לגלידה:

  • 2 כוסות שמנת 38%.
  • כוס חלב.
  • קורט מלח.
  • 3 חלמונים.
  • כוס סוכר.
  • 2 תפוחים ללא הליבה חתוכים לרבעים.
  • 1/4 כוס סוכר.
  • 2 כפות מים.

לקריספי בייקון:

  • 1/4 כוס סוכר חום.
  • 1/8 כוס מים לעצירת בישול הקרמל.
  • 6 רצועות של ביקון.

לקראנץ בוטנים:

  • ¼2 כוסות סוכר.
  • 1/3 כוס סירופ תירס.
  • 1/2 כוס חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 2 כוסות בוטנים קלויים קלופים.
  • 2 רצועות בייקון מטוגנות פריכות קצוצות דק.
  • ½1 כפיות סודה לשתיה.

לקצפת:

  • כוס שמנת מתוקה 38%.
  • 2 כפות אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

הכנת הוופל הבלגי:

טורפים את החלמונים, הריוויון, החמאה והוניל. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ומנפים לתערובת הרטובה ובוחשים היטב.

בקערה נפרדת טורפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים לתערובת הרטובה.

אופים במכשיר להכנת וופלים בלגים.

הכנת הגלידה:

בסיר מבשלים על אש בינונית את השמנת והחלב עד לכמעט רתיחה. מכבים את האש.

טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.

מתחילים לעשות איזון טמפרטורות בין החלמונים לבין השמנת החמה: לוקחים רבע מצקת מן השמנת ויוצקים לחלמון תוך כדי טריםה מתמדת. לוקחים מצקת נוספת ומעבירים שוב לחלמונים תוך כדי טריפה מתמדת. חוזרים על התהליך עד שחצי מן התערובת שמנת הועברה לתערובת החלמונים. מעבירים את תערובת החלמונים חזרה לתערובת השמנת תוך כדי טריפה מתמדת.

מחזירים את הסיר לאש בינונית ותוך כדי טריפה מתמדת מחממים את התערובת ל-76 מעלות. לא לחמם מעל לטמפרטורה זו אחרת הביצה תתקרש.

מיד עם ההגעה של התערובת לטמפרטורה יש להסיר את הסיר מן האש. יוצקים את התערובת דרך מסננת לקערה שמונחת בכלי עם מים וקרח. נותנים לתערובת להתקרר כליל. מדי פעם מערבבים את התערובת כדי לעזור לתהליך הקירור. מעבירים למקרר לפחות לשעה.

במחבת מערבבים את 1/4 כוס הסוכר עם 2 כפות המים. מבשלים על אש בינונית גבוהה עד שמתקבל קרמל חום בהיר. מוסיפים את 1/8 כוס המים בזהירות וכאשר הבעבוע נרגע מבשלים בתערובת את התפוחים עד להתרככות.

נותנים לתפוחים להתקרר ומסננים אותם. מועכים אותם היטב ומוסיפים לתערובת הגלידה.

מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומכינים את הגלידה לפי הוראות היצרן.

הכנת בייקון הקריספי:

בזמן שהגלידה במכונה מכינים אץ הבייקון. מבשלים את הבייקון במחבת חצי בישול עד שהבייקון רך אבל כבר לא נא. מכסים את רצועות הבייקון עם סוכר חום דוחסים את הסוכר על הבייקון. ממשיכים לבשל עד שהסוכר מתקרמל קלות והבייקון נהיה קריספי. מסירים מן האש ונותנים לבייקון להתקרר. כשהבייקון קר לחלוטין קוצצים אותו לפירורים קטנים.

כשהגלידה מוכנה ועדיין רכה מקפלים לתוכה את הבייקון הקריספי. ומעבירים את הגלידה למקפיא.

הכנת הקראנץ בוטנים:

מחממים במחבת על אש גבוהה את הסוכר, סירופ התירס והחמאה. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, ומבשלים כ- 10 - 15 דקות עד שהתערובת נהיית בצבע חום בהיר.

מסירים מייד מן האש ומוסיפים את הוניל, מלח, בוטנים והבייקון. שכל המרכיבים התערבבו יפה מוסיפים את הסודה לשתיה. חשוב מאוד לנסות לפזר את הסודה כמה שיותר שווה על כל התערובת ולא סתם לשפוך במקום אחד. מערבבים היטב, התערובת תקציף קצת, אז לא להבהל. יוצקים את התערובת על נייר אפיה ומפזרים אותה כך שתהיה בגובה שווה. נותנים לתערובת להתקרר לגמרי ואז שוברים את הקראנץ לחלקים קטנים. ניתן לשמור עד לשבועיים בכלי אטום.

להכנת הקצפת:

שמים במיקסר את השמנת ואבקת הסוכר. מקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה.

אופן ההגשה:

שמים וופל בלגי. מניחים בפינה אחת כדור גלידה. בפינה אחרת שמים קצפת. ובפינה השלישית שמים את הקראנץ בוטנים. מומלץ להגיש את המנה בליווי שנאפס תפוחים Bad Apple.

כל הזכויות שמורות